Vuoden ensimmäinen maanantai takana. Illalla juotu pullo olutta tuntui ansaitulta. Outoa miten pienet asiat saa mielen mustaksi. Siitä jos mistä tunnistaa olevansa velliperse.

Aamun aluksi nukuttiin pojan kanssa hieman pommiin. Juniori ei tietenkään halua tarhaan, Joulunaikaan kun kotona tottui oleman.  Kun sitten lopulta kiristyksen, uhkailun ja lahjonnan kanssa pääsimme liikkeelle, auto ei käynnisty. No, ei se mitään. Ainahan sitä voi muutaman satkun heittää korjaamoyrittäjän taskuun. Sisälle katsomaan bussiaikataulu, joka ei valitettavasti ollut kovin suotuisa. Pikamarssi tarhalle, poika hoitajan syliin ja odottamaan omaa bussia. Bussissa jaksoi vähän jopa hymyilyttää; lähtipähän veri liikkeelle. Ja palaveriinkin kerkeän ihan hyvin. Byroon liepeille päästyäni oikaisin tietysti läpi metsän rakennuksen takaovelle. Tällä liikkeellä aiheuttaa kosteusvaurioita kengille, mutta säästää ainakin 50 m. kävelyä. Kuten Tällaiseen Maanantaihin kuuluu, oli vuoden vaihtumisen myötä kadonnut myös avaimeni teho. Kun sitten rämmin sohjossa rakennusta ympäri etuovelle, annoin lyhyen, konsonanttivoittoisen lausunnon asioiden tilasta. Parvekkeella tupakalla olleet ihmiset katsoivat oudosti. Niin, ja tietysti kaiken kruunasi että palaveri oli vaihteeksi aivan turha. Vartin jälkeen priorisoin itseni muihin töihin. Kyllä kannatti kiiruhtaa.

Illalla tuli silmäiltyä päivän lehtiä. Presidentin vaaleihin liittyen oli Hesarissa ihan kohtuullinen pilakuva vaalitentistä. Satuin katsomaan Niinistön esiintymisen vaalitentissä jota myös
Lehti (joka on muuten paras uutislähde Suomessa) kommentoi. Olipas kehnoa. Revolverihaastattelua tekevä toimittaja pistää olevinaan ehdokkaat koville. Tulos muistutti lähinnä monologia ilman sisältöä. Voisi olla ihan viihdyttävää jos ehdokkaat eivät olisi niin tosissaan. Jossain lehdessä oli lainaus jossa ehdotettiin ennen vaaleja pidettävän Big Brother -tyyppisen vaalitentin; ehdokkaat saman katon ja kameroiden alle. Minulle ei BB jostain syystä oikein auennut. Tämä ei ehkä osoita intellektuellia luonnetta, vaan sitä ettei meillä vielä BB:n ollessa näkynyt Sub TV. Kuitenkin, presidenttiehdokkaiden Diili olisi minulle paljon kovempi juttu. Sarasvuo tiimeineen syväluotaamaan kunkin henkilökohtaisia ominaisuuksia koko kansan nähden. Toki ohjelman tuottaman mielihyvän voisi laittaa tiiviimpään pakettiin. Annetaan joukolle lähiönuoria työksi keksiä tehtäviä presidenttiehdokkaille. Kyllä riittäisi ohjelmaa Prime Time ajaksi.

Niinistön osakkeet minun silmissäni laskivat tänään lähes Tarja Halosen tasolle. Tarjan takan olevan SDP:n ja SAK:n epäpyhä liitto on  Metron (vai Uutoslehti 100? Miten voi muistaa mitä bussissa lukee?) saanut seurakseen Niinistön nettikätyrit. Kampanjatoimiston tahot soluttautuvat eri keskustelupalstoille ja muille foorumeille ja alkavat masinoida Sauli myönteistä keskustelua. Luonnollisesti tekeytyen "satunnaiseksi Matti Meikäläiseksi". Puhtaat hemohessit lääkärinreppuun ja vaaleja kohti.